Πώς να ξεπεράσετε το άγχος με 5 απλές και εύκολες συμβουλές

Το άγχος είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες στη σύγχρονη κοινωνία. Το άγχος μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, όπως η εργασία, η οικογένεια, οι σχέσεις και η υγεία. Το άγχος μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη φυσική και ψυχική μας κατάσταση.

Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να βρούμε τρόπους να ξεπεράσουμε το άγχος και να βελτιώσουμε τη διάθεσή μας. Σε αυτό το άρθρο, θα σας προτείνουμε 5 τρόπους για να αντιμετωπίσετε το άγχος με απλές και εύκολες συμβουλές.

  1. Κάντε ασκήσεις με την αναπνοή σας. 
    Η αναπνοή είναι μια βασική λειτουργία του σώματός μας, που επηρεάζει την κυκλοφορία του αίματος, την οξυγόνωση των κυττάρων και τη ρύθμιση των ορμονών. Όταν αναπνέουμε βαθιά και ρυθμικά, μπορούμε να χαλαρώσουμε τους μυς μας, να μειώσουμε την καρδιακή συχνότητά μας και ν’ αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας. Γι’ αυτό, όταν νιώθετε άγχος, πάρτε λίγο χρόνο γι’ αυτή την απλή άσκηση:
    • Κάθιστε σ’ ένα ήσυχο και άνετο μέρος.
    • Βάλτε το ένα χέρι στο στήθος σας και τ’ άλλο στην κοιλιά σας.
    • Εκπνεύστε όλο τ’ αέρα από τους πνεύμονές σας
    • Αρχίστε να αναπνέετε βαθιά και ρυθμικά μέσω της μύτης σας
    • Συνεχίστε να αναπνέετε έτσι για 5-10 λεπτά, προσπαθώντας να μην αφήσετε το μυαλό σας να περιπλανηθεί σε άλλες σκέψεις.
    • Νιώστε τη διαφορά στο σώμα και το πνεύμα σας μετά την άσκηση.
  2. Κάντε μια φυσική δραστηριότητα.
    Η φυσική δραστηριότητα είναι μια από τις καλύτερες μεθόδους για να αντιμετωπίσουμε το άγχος, καθώς βοηθά στην εκκένωση των τοξινών, στη βελτίωση της υγείας, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και στη δημιουργία ευφορίας. Δεν χρειάζεται να γίνετε αθλήτριες ή ν’ ακολουθήσετε ένα αυστηρό πρόγραμμα. Αρκεί ν’ αφιερώνετε 30 λεπτά τη μέρα σ’ ένα αγαπημένο άθλημα όπως πεζοπορία ποδηλασία, κολύμπι. Επιλέξτε κάτι που σας αρέσει και σας διασκεδάζει και προσπαθήστε να το κάνετε κάποια ώρα που δεν θα είσαστε κερασμένες.

  3. Φροντίστε τη διατροφή σας.
    Η διατροφή επηρεάζει σημαντικά τη διάθεσή μας και την αντιμετώπιση του άγχους. Όταν τρώμε υγιεινά και ισορροπημένα, προμηθεύουμε το σώμα μας με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, που βοηθούν στη λειτουργία του εγκεφάλου, του νευρικού και του ανοσοποιητικού συστήματος. Γι’ αυτό, προσπαθήστε ν’ αποφύγετε τα αλκοόλ, την καφεΐνη, τη ζάχαρη, τα λιπαρά φαγητά και τα αλλαντικά. Αντιθέτως προτιμήστε τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα όσπρια τους ξηρούς καρπούς που περιέχουν αντιοξειδωτικά, ωμέγα 3 και άλλες ωφέλιμες ουσίες.
  1. Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας.
    Μια από τις συνήθεις αιτίες του άγχους είναι η υπερφόρτωση και η πίεση που ασκούμε στον εαυτό μας για να προλάβουμε και να κάνουμε όλα όσα απαιτούνται. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο εαυτός μας είναι οτι πιο σημαντικό έχουμε και ότι πρέπει να τον φροντίζουμε και να τον σεβόμαστε. Γι’ αυτό, προσπαθήστε ν’ αφιερώσετε λίγο χρόνο καθημερινά γι’ αυτά που σας κάνουν να αισθάνεστε ευτυχισμένες  και ικανοποιημένες. Ακούστε μουσική, διαβάστε το αγαπημένο σας βιβλίο, δείτε μια ταινία που σας αρέσει και βγείτε για ένα καφέ με την αγαπημένη σας παρέα.

  2. Αλλάξτε τη στάση σας.
    Τέλος, ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να ξεπεράσετε το άγχος είναι να αλλάξετε τη στάση σας απέναντι στις καταστάσεις που σας προκαλούν άγχος. Πολλές φορές, το άγχος δεν προέρχεται από την πραγματικότητα, αλλά από την ερμηνεία και την αξιολόγησή μας γι’ αυτή. Γι’ αυτό, προσπαθήστε ν’ αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις με θετικό και ρεαλιστικό τρόπο, ν’ αναγνωρίσετε τις δυνάμεις, να αποδεχθείτε τα αδύνατα σημεία σας και τα λάθη σας και να μην είστε υπερβολικές ή απαιτητικές από τον εαυτό σας. Προσπαθήστε να δείτε την χαρούμενη και κωμική πλευρά της ζωής και να χαμογελάτε.

Το άγχος δεν είναι ανίκητο και μπορούμε να το έχουμε υπό έλεγχο. Ίσως μας συμβουλεύει να αλλάξουμε κάτι στην ζωή μας για το καλύτερο, για μια ζωή ευτυχισμένη και χαρούμενη.

cover photo: @gisele /Instagram

Share
Pin
Tweet
Related

instagram:

@Womensidegr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.