Το λάθος που κάνεις με την ενυδατική σου και καταστρέφεις το δέρμα σου

Το λάθος που κάνεις με την ενυδατική σου και καταστρέφεις το δέρμα σου

Το δέρμα μας έχει ανάγκη από συνεχή φροντίδα και εστιασμένη προστασία προκειμένου να μπορέσει να διατηρήσει τη νεανική του όψη, παρά τις εξωτερικές επιθέσεις που δέχεται, όπως ο ήλιος και η ρύπανση της ατμόσφαιρας, αλλά και καθημερινές μας συνήθειες όπως το κάπνισμα, το άγχος και η κακή διατροφή, παράγοντες που μειώνουν την παραγωγή κολλαγόνου. 

Το πρώτο βήμα για να έχουμε ένα υγιές δέρμα είναι η επαρκής ενυδάτωση του η οποία θα καθυστερήσει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων και θα μειώσει τους μαύρους κύκλους, την ξηρότητα και τη θαμπή όψη. Η ενυδάτωση είναι θεμελιώδες βήμα για την διατήρηση της υγρασίας και της ελαστικότητας της επιδερμίδας και συνεπώς η χρήση της είναι απαραίτητη ακόμα και σε νεαρές ηλικίες.

Αν το δέρμα δεν είναι σωστά ενυδατωμένο θα «σπάσει» πιο γρήγορα με αποτέλεσμα να δείτε λεπτές ρυτίδες οι οποίες σταδιακά θα αυξάνονται. Επίσης, αν έχετε λευκό δέρμα η ελλιπής ενυδάτωσης θα αυξήσει τους μαύρους κύκλους  και είναι πιθανόν να εμφανίσετε πρόωρα σακούλες κάτω από τα μάτια.

Από την άλλη, η υπερβολή έχει πάντα αρνητικά αποτελέσματα και το skincare δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση σε αυτό. Σε πολλές περιπτώσεις, αρκετές γυναίκες (οι άντρες είναι συνήθως πιο φειδωλοί) απλώνουν μεγάλη ποσότητα από την ενυδατική τους κρέμα.

Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούν ένα λιπαρό, βαρύ στρώμα που αντί να ενυδατώσει το δέρμα τελικά το καταστρέφει. Οι πόροι δεν μπορούν να απορροφήσουν όλη αυτή την ποσότητα με αποτέλεσμα να φράσσουν.

Για να αποφύγετε την εμφάνιση ακμής και άλλων δερματικών παθήσεων προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε μικρή ποσότητα της ενυδατικής σας και πάντα να ελέγχετε τα συστατικά της. Δεν είναι όλες οι κρέμες κατάλληλες για όλους. Για παράδειγμα, οι αντιγηραντικές είναι πιο ενισχυμένες με πιο βαριά σύνθεση και άρα ακατάλληλες για νεανικές ή πολύ λιπαρές επιδερμίδες.

Σε κάθε περίπτωση, αν νιώθετε ότι θέλετε επιπλέον ενυδάτωση επενδύστε σε έναν ορό πριν την ενυδατική σας επίσης σε μικρή ποσότητα.

Το δέρμα, προτιμά την ποιότητα και όχι την ποσότητα!

Share
Pin
Tweet
Related

instagram:

@Womensidegr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.