Τριχόπτωση και Διατροφή: Η υγεία των μαλλιών περνάει μέσα από το πιάτο σου!

Τριχόπτωση και Διατροφή: Η υγεία των μαλλιών περνάει μέσα από το πιάτο σου!

Μήπως τελευταία έχεις παρατηρήσει τη βούρτσα γεμάτη τρίχες και νιώθεις τα μαλλιά σου εύθραστα και αδύναμα; Πιθανές αιτίες του κακού είναι το έντονο στρες, πιθανές ορμονικές διαταραχές ή το υπερβολικά συχνό styling των μαλλιών . Ωστόσο ένας από τους πιο συχνούς και βασικούς παράγοντες  αποτελεί και η κακή διατροφή!

Διάβασε παρακάτω ποιες είναι οι συχνότερες διατροφικές ελλείψεις και τι πρέπει να αλλάξεις στη διατροφή σου για να διατηρήσεις τα μαλλιά σου υγιή και δυνατά!

  • Σίδηρος

Έχεις θαυμάσει ποτέ τα πλούσια λαμπερά μαλλιά εγκύου; Η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης φαίνεται να είναι ένα από τα μυστικά τους όπλα καθώς είναι γνωστό ότι η έλλειψή του είναι από τις συχνότερες αιτίες τριχόπτωσης! Δρομολόγησε άμεσα τις επόμενες εξετάσεις σου και μέχρι τότε φρόντισε να έχεις αρκετά συχνά στο μενού της εβδομάδας κόκκινο κρέας που αποτελεί την καλύτερα απορροφήσιμη πηγή σιδήρου. Παράλληλα όταν καταναλώνεις φυτικές πηγές σιδήρου όπως πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όσπρια ή αποξηραμένα φρούτα φρόντισε να τα συνοδεύεις πάντα με άφθονο λεμόνι ή 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού.

  • Ψευδάργυρος

Ο ψευδάργυρος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και ανάπλαση του ιστού της τρίχας. Ωστόσο πριν σπεύσεις να προμηθευτείς συμπληρώματα από το φαρμακείο, λάβε υπόψιν ότι και η υπερβολική πρόσληψη ψευδαργύρου μπορεί να προκαλέσει τριχόπτωση! Προτίμησε φυσικές πηγές όπως θαλασσινά, μοσχάρι και κοτόπουλο, γιαούρτι, βρώμη και ρεβίθια.

  • Πρωτεΐνη

Φρόντισε στη διατροφή σου να περιλαμβάνεις επαρκείς ποσότητες πρωτεΐνης καθώς – εκτός των άλλων- οι πρωτεΐνες αποτελούν δομικό συστατικό των τριχών.

Κρέας, αυγό, γαλακτοκομικά καθώς και όσπρια θα σου δώσουν τις ποσότητες που χρειάζεσαι για υγιή και πλούσια μαλλιά.

  • Βιταμίνες του συμπλέγματος Β

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β και κυρίως η έλλειψη Βιοτίνης, Νιασίνης και Β12 έχουν συσχετιστεί με τριχόπτωση και κακή υγεία του τριχωτού της κεφαλής. 

Ακολούθησε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο που να περιέχει ζωικής προέλευσης τρόφιμα αλλά και δημητριακά ολικής άλεσης, γλυκοπατάτες, πράσινα φυλλώδη λαχανικά και μανιτάρια. Η έλλειψή τους δεν είναι συχνή παρά μόνο σε περιπτώσεις πολύ στερητικών ή ανορθόδοξων διατροφικών μοντέλων. 

Share
Pin
Tweet
Related

instagram:

@Womensidegr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.