Απώλεια βάρους: Τι κάνεις λάθος;

Απώλεια βάρους: Τι κάνεις λάθος;

Αν είσαι από τις γυναίκες που παλεύουν χρόνια με το βάρος τους και νιώθεις ότι καμία δίαιτα δε δουλεύει τότε ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις πιο ολιστικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σου για να καταφέρεις να ρίξεις τον δείκτη της ζυγαριάς εύκολα, σταθερά και μόνιμα.

 

  1. Τρως ανοργάνωτα!

Το να «προσέχεις» απλά τη διατροφή σου ή να προσπαθείς να μην τρως πολύ δε λειτουργεί! Αν πραγματικά θες να απαλλαγείς από τα περιττά κιλά πρέπει να οργανώσεις λίγο τη διατροφή σου.

Τι να κάνεις;            

– Γράψε και κόλλησε στο ψυγείο σου το μενού με τα φαγητά της εβδομάδας !

– Προμηθεύσου από το Σαββατοκύριακο όλα τα τρόφιμα που θα χρειαστείς. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις διαθέσιμα μέσα στην εβδομάδα όλα τα υλικά για το καθημερινό φαγητό και άρα καμία δικαιολογία για να καταφύγεις στην εύκολη λύση της παραγγελίας από έξω.

 

  1. Βάζεις στο σπίτι τα λάθος τρόφιμα

Αν στα ντουλάπια και στο ψυγείο σου υπάρχουν διαθέσιμα τσιπς και σοκολάτες είναι απολύτως βέβαιο ότι θα καταναλωθούν. Και –μάντεψε- όσο τα αγοράζεις, τόσο θα τα καταναλώνεις!

Τι να κάνεις;

– Πήγαινε στο supermarket μετά από κάποιο γεύμα ή σνακ και ποτέ νηστική, μην ξεχνάς ότι όταν πεινάμε έχουμε την τάση να αγοράζουμε προϊόντα με υψηλή θερμιδική απόδοση, πλούσια σε λίπος και υδατάνθρακες.

– Έχε πάντα μαζί σου λίστα και απόφυγε εντελώς τους διαδρόμους που δεν περιέχουν κάτι από αυτήν. Αυτό θα σε βοηθήσει να κρατήσεις μακριά από το καλάθι σου πειρασμούς.

 

  1. Κάνεις καθιστική ζωή

Πέρα από τα απίστευτα οφέλη για την υγεία σου, η άσκηση είναι ένας πολύτιμος βοηθός στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους. Αν νιώθεις ότι ο χρόνος σου είναι περιορισμένος ή το γυμναστήριο δε σου ταιριάζει δοκίμασε να εντάξεις τη φυσική δραστηριότητα στη ζωή σου με απλούς, εύκολους και βολικούς για το πρόγραμμά σου τρόπους:

Τι να κάνεις:

– Πήγαινε με τα πόδια ή με το ποδήλατο στη δουλειά

– Πάρκαρε λίγο πιο μακριά από τον προορισμό σου ώστε να περπατήσεις λίγο παραπάνω

– Προτίμησε τον ανελκυστήρα αντί για τη σκάλα

– Επίλεξε έξοδο για χορό αντί για έξοδο για φαγητό

– Ξεκίνα μια δραστηριότητα που σε ευχαριστεί όπως χορός, πιλάτες ή γράψου σε μια ομάδα πεζοπορίας για τα σαββατοκύριακα!

  1. Δεν κοιμάσαι καλά!

Αν κοιμάσαι αργά το βράδυ ή ο ύπνος σου διαρκεί λιγότερο από 6-8 ώρες είναι φυσικό ότι μέσα στην ημέρα θα νιώθεις κουρασμένη και θα αποζητήσεις την ενέργεια που σου λείπει στο φαγητό.

Τι να κάνεις;

– Απόφυγε τις οθόνες ή την έντονη άσκηση για 1-2 ώρες πριν τον ύπνο.

– Φρόντισε να καταναλώνεις ελαφρύ βραδινό χωρίς πολλά καρυκεύματα ή/και λίπη.

– Εξασφάλισε συνθήκες χαλάρωσης και ηρεμίας λίγο πριν τον ύπνο.

– Προγραμμάτισε την ημέρα σου ώστε να μπορείς να συμπληρώνεις τουλάχιστον 7 ώρες ύπνου.

 

  1. Ζεις στη στέρηση!

Οι έρευνες δείχνουν ότι η αίσθηση συνεχούς στέρησης και περιορισμού είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες που οδηγούν μια προσπάθεια απώλειας βάρους στην αποτυχία.

Τι να κάνεις;

– Σταμάτα τις πολύ στερητικές ή ανορθόδοξες δίαιτες

– Φτιάξε με τη βοήθεια ενός διαιτολόγου ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο που να ταιριάζει στις ανάγκες σου

– Επίτρεψε στον εαυτό σου μικρές απολαύσεις χωρίς να αυτοτιμωρείσαι μετά! Μην ξεχνάς ότι μία εξαίρεση δεν καταστρέφει ποτέ τον κανόνα!

Share
Pin
Tweet
Related

instagram:

@Womensidegr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.