Γκρέις Κέλι: Η Πριγκίπισσα του Χόλιγουντ

Η Γκρέις Κέλι, γεννημένη στις 12 Νοεμβρίου 1929, ήταν ηθοποιός που έγινε πριγκίπισσα του Μονακό μετά τον γάμο της με τον Πρίγκιπα Rainier Γ’ το 1956.

Καριέρα στον Κινηματογράφο

Ξεκίνησε την καριέρα της στον κινηματογράφο το 1951 και γρήγορα έγινε ένα από τα πιο λαμπερά αστέρια του Χόλιγουντ. Εργάστηκε με μερικούς από τους πιο διάσημους σκηνοθέτες της εποχής, όπως ο Alfred Hitchcock και ο John Ford. Κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία “The Country Girl” το 1954.

Ζωή στο Μονακό

Η ζωή της άλλαξε δραματικά όταν γνώρισε τον Πρίγκιπα Rainier Γ’ του Μονακό. Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 1956, και η Kelly αποχώρησε από τον κινηματογράφο για να αφιερωθεί στη νέα της ζωή ως πριγκίπισσα. Είχαν τρία παιδιά: την Πριγκίπισσα Caroline, τον Πρίγκιπα Albert και την Πριγκίπισσα Stéphanie.

Κληρονομιά

Η Γκρέις Κέλι πέθανε το 1982 σε ηλικία 52 ετών, αλλά η κληρονομιά της συνεχίζει να ζει. Είναι γνωστή όχι μόνο για την επιτυχημένη καριέρα της στον κινηματογράφο, αλλά και για το στυλ της, τη φιλανθρωπία της και την αφοσίωσή της στην οικογένεια της και το Μονακό.
Share
Pin
Tweet
Related

instagram:

@Womensidegr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.