3 ερωτήσεις στην Αμαλία Φιλίππου

Ποια πιστεύεις ότι είναι η χειρότερη διατροφική συνήθεια που έχουν οι Έλληνες;

Νομίζω ότι η έλλειψη μέτρου στις ποσότητες είναι το πιο χαρακτηριστικό λάθος των Ελλήνων! Έχουμε πολλά καλά στοιχεία στη διατροφή μας -παραδοσιακά στις ελληνικές οικογένειες κυριαρχεί η μεσογειακή κουζίνα, παρά τις όποιες αποκλίσεις παρουσιάζονται τα τελευταία χρόνια- ωστόσο, ξεφεύγουμε εύκολα στην ποσότητα! Κυριαρχεί η αντίληψη “όσο πιο πολύ τόσο πιο καλά”!

Τι θα πρότεινες σε κάποιον να κάνει αν σου έλεγε ότι θέλει να χάσει γρήγορα κιλά;

Η πολύ γρήγορη απώλεια σημαίνει συνήθως πολύ εύκολη επαναπρόσληψη του βάρους. Μια προσπάθεια απώλειας βάρους για να επιφέρει μόνιμα αποτελέσματα απαιτεί υπομονή και επιμονή και συνήθως οι μέθοδοι που υπόσχονται γρήγορα αποτελέσματα είναι από ανορθόδοξες έως και επικίνδυνες. Οπότε σε κάθε περίπτωση θα πρότεινα: ναι μεν διατροφή & σωματική άσκηση αλλά κυρίως … καλή διάθεση και ετοιμότητα για αλλαγή – δύο στοιχεία απαραίτητα αν θες να δεις άμεσα αποτελέσματα!

Έχει σχέση έχει η διατροφή με την εξωτερική εμφάνιση και αν ναι ποια είναι αυτή;

Οπωσδήποτε! Η διατροφή αποτελεί πρώτα από όλα θεμέλιο της υγείας μας ωστόσο δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και την επίδραση της στην εμφάνισή μας. Μια ισορροπημένη διατροφή θα χτίσει ένα καλλίγραμμο κορμί, ένα λαμπερό δέρμα, υγιή και πλούσια μαλλιά… Τουναντίον, κακές διατροφικές συνήθειες θα οδηγήσουν σε υπερβάλλον βάρος και ανεπιθύμητο λίπος. Ταυτόχρονα, οι διατροφικές ελλείψεις μπορεί να προκαλέσουν απώλεια μαλλιών, δερματικές παθήσεις και επιτάχυνση της γήρανσης του δέρματος. Η σωστή διατροφή αποτελεί ελιξήριο υγείας αλλά και ομορφιάς!

Share
Pin
Tweet
Related

instagram:

@Womensidegr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.