Βιταμίνη C: Το συστατικό που θα μεταμορφώσει την επιδερμίδα σας

H βιταμίνη C έφερε επανάσταση στον κόσμο του beauty καθώς αναδείχθηκε σε έναν σημαντικό σύμμαχο στην προστασία της επιδερμίδας μας.

H βιταμίνη C έφερε επανάσταση στον κόσμο του beauty καθώς αναδείχθηκε σε έναν σημαντικό σύμμαχο στην προστασία της επιδερμίδας μας. Η συγκεκριμένη βιταμίνη, εντοπίζεται κυρίως σε ορούς καθώς είναι υδατοδιαλυτή και ενισχύει σημαντικά τη μάχη κατά της ανομοιόμορφης υφής του δέρματος και των δυσχρωμιών. 

Οι οροί περιέχουν τις υψηλότερες συγκεντρώσεις σε ασκορβικό οξύ ή L-ασκορβικό οξύ, όμως θα βρείτε αντίστοιχες συστάσεις σε κρέμες ματιών, προσώπου και μάσκες. 
Λόγω των αντιοξειδωτικών τους ιδιοτήτων, τα skincare προϊόντα με βιταμίνη C θα προστατέψουν την επιδερμίδα σας από εξωτερικούς κινδύνους όπως ο ήλιος και οι ρύποι. 

Η βιταμίνη C εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και παράλληλα βοηθάει στην προστασία του δέρματος από προκαρκινικές αλλαγές που οφείλονται στην έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία. Ωστόσο, πρέπει πάντα να φοράτε αντηλιακό, ανεξάρτητα από το τι έχετε εφαρμόσει από κάτω όσον αφορά την περιποίηση του δέρματος. Και επειδή οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να επιταχύνουν τα σημάδια γήρανσης, η βιταμίνη C βοηθά επίσης στην απομάκρυνση των λεπτών γραμμών και της κουρασμένης όψης. 

Ωστόσο, η βοήθειά τους για νεανική όψη δέρματος δεν σταματά μόνο εκεί. Επειδή η βιταμίνη C είναι πολύ όξινη, όταν χρησιμοποιείται τοπικά, το δέρμα ενεργοποιείται για να αυτοθεραπευθεί επιταχύνοντας την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου. 

Επίσης, η βιταμίνη C αναστέλλει την παραγωγή μελανίνης του δέρματός σας, η οποία είναι αυτή που προκαλεί αποχρωματισμό του δέρματος όπως σκούρες κηλίδες και υπερμελάγχρωση. Με την πάροδο του χρόνου, η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του σχηματισμού μαύρων κηλίδων και πανάδων. 

Τέλος, σε αντίθεση με τα ρετινοειδή η βιταμίνη C για να είναι αποτελεσματική πρέπει να εφαρμόζεται την ημέρα. Θα δείτε ότι τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα και θεαματικά. Και να θυμάστε ότι οι οροί είναι η βάση της beauty ρουτίνας μας και μπαίνουν πριν τις κρέμες και το αντηλιακό μας. 

Share
Pin
Tweet
Related

instagram:

@Womensidegr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.