Καρπούζι: 3+1 δροσερές συνταγές για να το απολαύσεις!

Καρπούζι: 3+1 δροσερές συνταγές για να το απολαύσεις!

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνη C, λυκοπένιο και β-καροτένιο το καρπούζι δίνει στην έννοια της υγιεινής διατροφής … μια άλλη γλύκα! Παράλληλα, η μεγάλη του περιεκτικότητα σε νερό συνεισφέρει σημαντικά στην ενυδάτωση του οργανισμού, καθιστώντας το δικαίως must τρόφιμο για τους θερινούς μήνες!

Ναι αλλά…δεν παχαίνει;

Σίγουρα έχετε ακούσει την χαρακτηριστική για το καρπούζι, έκφραση:

«νερό και ζάχαρη!»

Μπορεί το καρπούζι να αποτελείται όντως από, περίπου, 92% νερό και 7% σάκχαρα (απλά αλλά και σύνθετα), ωστόσο, η θερμιδική του απόδοση είναι μόλις 45 θερμίδες ανά φλιτζάνι ή περίπου 80-90 θερμίδες ανά φέτα! Αποτελεί λοιπόν μια αρκετά ολιγοθερμιδική επιλογή που εύκολα εντάσσεται σε οποιοδήποτε πλάνο διατροφής!

Εδώ, σου έχουμε 3+1 τρόπους να απολαύσεις το αγαπημένο σου φρούτο και όλα τα διατροφικά οφέλη που απλόχερα σου προσφέρει:

  1. Γρανίτα καρπούζι – ακτινίδιο

Άλεσε στον πολυκόφτη κομμάτια από καθαρισμένο καρπούζι και γέμισε με το υγρό μίγμα τα 2/3 από θήκες παγωτού! Πολτοποίησε ώριμα ακτινίδια και με τον πολτό τους γέμισε το υπόλοιπο 1/3. Μόλις παγώσει η γρανίτα σου, ένα εντυπωσιακό, θρεπτικό και ολιγοθερμιδικό γλύκισμα είναι έτοιμο να το απολαύσεις ή και να το σερβίρεις ως κέρασμα στο τέλος ενός γεύματος!

  1. Καρπούζι με φέτα

Κλασικό και αγαπημένο! Κόψε κυβάκια καρπουζιού και φέτας και σέρβιρέ τα σε μία πιατέλα με λίγο φρέσκο δυόσμο ή μέντα. Συνδυασμός που ξενίζει αλλά ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους! Παράλληλα, διατροφικά, αποτελεί εξαιρετική επιλογή καθώς η παρουσία λίπους και πρωτεΐνης χαμηλώνει τον γλυκαιμικό δείκτη του φρουτένιου σνακ ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται και το αίσθημα του κορεσμού!

  1. Red velvet smoothie

Σε ένα μπλέντερ βάλε 1 φλ καθαρισμένο καρπούζι, 6-7 φράουλες (κατά προτίμηση παγωμένες), ½ κεσεδάκι γιαούρτι και ½ φλ γάλα αμυγδάλου. Μπορείς να το κάνεις και στην vegan εκδοχή του αν αντί για γιαούρτι προσθέσεις ½ μπανάνα!

                ( +1 ) Καλοκαιρινή φρουτοσαλάτα

Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμιξε κύβους καρπουζιού, κομμάτια πεπόνι και νεκταρίνι, ρόγες σταφυλιού και ροδέλες ακτινίδιου. Γαρνίρισε με μερικά φυλλαράκια δυόσμου που θα δώσουν ένταση και χρώμα στη καλοκαιρινή φρουτοσαλάτα σου!

Share
Pin
Tweet
Related

instagram:

@Womensidegr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.