Λιπαρά μαλλιά: Πώς να τα κάνετε να λάμψουν!

Λιπαρά μαλλιά: Πώς να τα κάνετε να λάμψουν!

Τα λιπαρά μαλλιά είναι ένα συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες. Τα μαλλιά φαίνονται βρώμικα, γυαλιστερά, πεσμένα και δύσκολα στο χτένισμα. Τι είναι όμως αυτό που προκαλεί τη λιπαρότητα στα μαλλιά και πώς μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε;

Αιτίες λιπαρών μαλλιών

Τα λιπαρά μαλλιά οφείλονται στην υπερβολική παραγωγή σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες. Το σμήγμα είναι μια ουσία που λειτουργεί ως φυσικό λιπαντικό και βοηθάει στην προστασία της τρίχας. Όταν όμως η ποσότητά του είναι υπερβολική, δημιουργεί ένα φράγμα που εμποδίζει τη διέλευση του αέρα και των θρεπτικών συστατικών στη ρίζα και στο μήκος της τρίχας.

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων και να επιδεινώσουν ή να επιφέρουν τη λιπαρότητα. Μερικοί από αυτούς είναι η ορμονική ανισορροπία, το στρες, η διατροφή και το περιβάλλον.

Συμβουλές για την περιποίηση των λιπαρών μαλλιών

Πλύντε τα μαλλιά σας συχνά, αλλά όχι κάθε μέρα κάνοντας σωστή επιλογή σαμπουάν και conditioner. Να μην χρησιμοποιείτε πολύ ζεστό νερό. Δοκιμάστε φυσικές μάσκες για τα μαλλιά και αποφεύγετε το υπερβολικό βούρτσισμα.

Share
Pin
Tweet
Related

instagram:

@Womensidegr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.