Μήπως οι διακοπές σε παχαίνουν;

Μήπως οι διακοπές σε παχαίνουν

O Αύγουστος είναι μήνας των διακοπών! Είναι ένας μήνας ξεκούρασης, χαλάρωσης αλλά και ένας μήνας – πρόκληση για τη διατροφή σου:

  • Πλουσιοπάροχο πρωινό στο ξενοδοχείο…
  • Club sandwich, χυμοί και λουκουμάδες στην ξαπλώστρα…
  • Μεσημεριανό στο ταβερνάκι με τηγανητές πατατούλες και κολοκυθάκια…
  • Απόγευμα με παγωτάκι στην παραλία…
  • Βραδινό στο εστιατόριο ή στον μπουφέ του ξενοδοχείου με τις άπειρες, λαχταριστές επιλογές αλμυρών και γλυκών…
  • Πολύχρωμα κοκτέιλ στο μπαράκι της παραλίας…

Και όλα αυτά ενώ το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας θα περάσει στην ξαπλώστρα ή απλά πλατσουρίζοντας στα ρηχά.

Αν όλα αυτά σου φαίνονται οικεία, τότε ξέρεις ότι την περίοδο των διακοπών ακολουθεί η απογοήτευση από την άνοδο του δείκτη της ζυγαριάς και μια μακρά προσπάθεια «μαζέματος»…

Πως μπορείς να το αποτρέψεις;

Φέτος επίλεξε να ξεφύγεις από αυτόν το φαύλο κύκλο με μερικά απλά βήματα:

  1. Ξεκίνα με ένα καλό αλλά μετρημένο πρωινό. Επίλεξε τρία διαφορετικά τρόφιμα από τον μπουφέ και φρόντισε να μη σηκωθείς δεύτερη φορά. Ένα ποτήρι γάλα με δημητριακά και ένα φρούτο ή μία φέτα ψωμί με μαρμελάδα είναι αρκετά για να σου δώσουν ενέργεια χωρίς να σε βαρύνουν.
  1. Απόφυγε τα σνακ-ξαπλώστρας από το μπαρ και προτίμησε να καταναλώνεις δροσερά φρουτάκια ή σαλάτες στην παραλία που θα σε χορτάσουν χωρίς να σε φορτώσουν με περιττές θερμίδες.
  1. Επίλεξε ένα κύριο γεύμα μέσα στην ημέρα και φρόντισε το άλλο να είναι κάτι ελαφρύ, όπως σαλάτα με κοτόπουλο, τόνο, αυγό ή τυρί. Εναλλακτικά μία αραβική ή τοστ είναι μια εύκολη και ελαφριά λύση.
  1. Κράτα στο μυαλό σου ότι το κολύμπι πρέπει να απέχει 2-3 ώρες από το τελευταίο γεύμα. Άρα είναι σημαντικό να μην καταναλώνεις βαριά και λιπαρά γεύματα τις ώρες που περνάς στην παραλία ή την πισίνα.
  1. Σε μπουφέ ή σε τραπέζι με ορεκτικά και μεζέδες, φρόντιζε να γεμίζεις το πιάτο σου εξ αρχής με την ποσότητα που θες να καταναλώσεις και μην τσιμπάς κάθε τρεις και λίγο, έτσι ώστε να μπορείς να έχεις καλύτερο έλεγχο της μερίδας σου.
  1. Ας μην ξεχνάμε το πραγματικό νόημα των διακοπών! Διακοπές δεν είναι μόνο φαγητό και κραιπάλη. Διακοπές είναι να περπατήσεις ένα καινούριο τόπο, να δεις τα αξιοθέατα του, να κολυμπήσεις σε όμορφα, καθαρά νερά, να χορέψεις, να διασκεδάσεις και να απολαύσεις έναν βαθύ και ξεκούραστο ύπνο στη σκιά ενός δέντρου!

Καλές διακοπές!

Share
Pin
Tweet
Related

instagram:

@Womensidegr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.