ΣΥΚΑ: Τα top 5 διατροφικά οφέλη από την καταναλωσή τους!

ΣΥΚΑ: Τα top 5 διατροφικά οφέλη από την καταναλωσή τους!

Ελληνικό αποκαλόκαιρο σημαίνει: Μεσημεριανή ραστώνη κάτω από την παχιά σκιά μιας συκιάς , ένα πιάτο με ζουμερά σύκα το απόγευμα μετά τη θάλασσα και φυσικά, σύκα κομμένα από την άκρη του δρόμου, να σου γλυκαίνουν τους καλοκαιρινούς νυχτερινούς περίπατους… Όλη η γλύκα του καλοκαιριού μέσα σε αυτόν τον πανάρχαιο καρπό, σήμα – κατατεθέν της Μεσογείου: το σύκο!

Πέρα όμως από την υπέροχη γλυκιά γεύση του το σύκο αποτελεί ένα εξαιρετικά θρεπτικό τρόφιμο που δεν πρέπει να παραλείψεις από το καλοκαιρινό σου διαιτολόγιο!

Εδώ, σου έχω συγκεντρώσει 5 λόγους για να το εντάξεις στην καθημερινότητά σου, ειδικά τώρα που είναι η εποχή του:

  1. Βοήθεια στη ρύθμιση του βάρους!

Εξαιτίας της γλυκιάς γεύσης τους τα σύκα μπορούν επάξια να αντικαταστήσουν το επιδόρπιο δίνοντας σου τη γλύκα που χρειάζεσαι με μόλις 30-40 θερμίδες ανά σύκο! Παράλληλα λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες, προάγουν το αίσθημα το κορεσμού, βοηθώντας σε έτσι να κρατήσεις το μέτρο στις ποσότητες που τρως.

  1. Υγεία των οστών

Μπορεί όταν ακούς ασβέστιο να πηγαίνει το μυαλό σου στο γάλα, όμως τα σύκα είναι μια εξαιρετική, αν και όχι τόσο γνωστή, πηγή ασβεστίου! Σε συνδυασμό με το Κάλιο που περιέχουν αποτελούν ένα ισχυρό όπλο στην πρόληψη της οστεοπόρωσης!

  1. Ρύθμιση πίεσης

Τα σύκα φαίνεται να έχουν ευεργετική επίδραση στην υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος. Συγκεκριμένα, αποτελούν καλή πηγή Καλίου, ενός στοιχείου που βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

  1. Πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Φυσικά δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την πλούσια περιεκτικότητα των σύκων σε αντιοξειδωτικά, κυρίως σε πολυφαινόλες! Τα πανίσχυρα αυτά αντιοξειδωτικά προστατεύουν τα κύτταρά μας από την καταστροφή που επιφέρει η ηλικία, το περιβάλλον ή ο τρόπος ζωής μας. Η δράση τους είναι καρδιοπροστατευτική ενώ συχνά τους αποδίδονται και αντικαρκινικές ιδιότητες.

  1. Καλή λειτουργία του εντέρου

Αφενός οι φυτικές ίνες των σύκων βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του εντέρου αφετέρου, τα σύκα είναι πλούσια σε πρεβιοτικά, ουσίες απαραίτητες για τη διατήρηση της υγιούς μικροβιακής χλωρίδας συντελώντας έτσι στην εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού συστήματος!

Extra tip: Απόλαυσε τα φρέσκα τώρα που είναι στην εποχή τους ή αποξηραμένα όλον το χρόνο!

Share
Pin
Tweet
Related

instagram:

@Womensidegr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.