Δημοτικό σχολείο: Τί πρέπει να έχει το παιδί μέσα στη τσάντα;

Καθώς τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο για μια ολόκληρη μέρα μάθησης και δραστηριοτήτων, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι είναι πλήρως οργανωμένα για να έχουν μια άνετη μέρα. Ακολουθεί ένας ολοκληρωμένος οδηγός για το τι πρέπει να έχει ένα παιδί μαζί του στο σχολείο:

 

Βιβλία & σχολικά είδη :

Όλα τα βιβλία της ημέρας,τετράδια και φάκελοι με τις εργασίες τους.

Κασετίνα με μολύβια(ξυσμένα), στυλό, γόμες και υπογραμμιστικά.

Χάρακας, ψαλίδι και κόλλα, μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόρους κτλ.

 

Εξειδικευμένα εργαλεία:

 Απαιτούνται συχνά για συγκεκριμένα μαθήματα και εργασίες όπως για παράδειγμα, ο Άτλας, ένα κομπιουτεράκι, λάπτοπ/τάμπλετ ή ένα μουσικό όργανο.

 

Πρωινό και μεσημεριανό γεύμα:

Θρεπτικό υγιεινό πρωινό και ένα σνάκ δεν πρέπει να παραλείπονται για να είναι το παιδί γεμάτο ενέργεια όλη την ημέρα. Εφόσον μένει και στο ολοήμερο, σε ειδική τσάντα πρέπει να έχει το μεσημεριανό του φαγητό γιατί σίγουρα θα έχει πεινάσει ως το μεσημέρι! Ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερού κι ένας χυμός είναι ό,τι πρέπει για να παραμένει ενυδατωμένο.

 

Προσωπικά αντικείμενα:

Στοιχεία επικοινωνίας έκτακτης ανάγκης, κλειδιά σπιτιού ή κινητό τηλέφωνο εάν αυτό είναι για κάποιο σημαντικό λόγο απαραίτητο. Επίσης, οποιαδήποτε απαιτούμενη φαρμακευτική αγωγή μαζί με οδηγίες για τους δασκάλους του σχολείου.

 

Προϊόντα καθαριότητας:

Ένα μικρό νεσεσέρ που θα περιέχει χαρτομάντιλα, απολυμαντικό χεριών, είδη προσωπικής υγιεινής. Για το ολοήμερο, μια πετσετούλα και πιρούνι/κουτάλι.

 

Είναι σημαντικό να αφήνετε το παιδί να φτιάχνει μόνο του την τσάντα ώστε να είναι υπεύθυνο για τα πράγματά του και να μάθει να είναι οργανωμένο. Καλό είναι να την ετοιμάζει από το προηγούμενο βράδυ για να μην υπάρχει βιασύνη και άγχος κατά το πρωινό ξύπνημα. Ελέγχετε έπειτα αλλά και ανανεώνετε τακτικά το περιεχόμενο της τσάντας του για να βεβαιωθείτε ότι έχει όλα όσα χρειάζεται.

 

*Να θυμάστε, ότι τα συγκεκριμένα αντικείμενα που απαιτούνται μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τις πολιτικές του σχολείου, το επίπεδο τάξης του παιδιού και τυχόν ατομικές ανάγκες που μπορεί να έχει. 

 

Share
Pin
Tweet
Related

instagram:

@Womensidegr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.