3 σημαντικά βήματα για τη σωστή περιποίηση του προσώπου

3 σημαντικά βήματα για τη σωστή περιποίηση του προσώπου

Η περιποίηση του προσώπου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στην καθημερινότητά μας, καθώς επηρεάζει την υγεία, την όψη και την αυτοπεποίθησή μας. Όμως, πόσες από εμάς γνωρίζουμε πώς να φροντίζουμε σωστά το δέρμα μας;

Σε αυτό το άρθρο, θα σου παρουσιάσουμε 3 βασικά βήματα για τη σωστή περιποίηση του προσώπου.

  1. Καθαρισμός προσώπου: Είναι το σημαντικότερο κομμάτι στην περιποίηση του προσώπου. Ανεξάρτητα αν έχεις μακιγιάζ στο πρόσωπο σου ή όχι, πρέπει να το πλένεις πρωί και βράδυ, με ένα καθαριστικό που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σου. Έτσι, θα αφαιρέσεις τη βρωμιά, το σμήγμα, τους ρύπους και τα νεκρά κύτταρα που μπορούν να φράξουν τους πόρους και να προκαλέσουν φλεγμονές και ερεθισμούς. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε διάφορες μορφές καθαριστικών, όπως αφρό, gel, λοσιόν και  νερό καθαρισμού. Απλώς, βεβαιώσου ότι είναι απαλό και δεν αφυδατώνει ή ερεθίζει το δέρμα σου.
  2. Τόνωση: Μετά τον καθαρισμό, ακολουθεί η τόνωση. Η τόνωση είναι μια επιπλέον βοήθεια για την αφαίρεση των υπολειμμάτων που μπορεί να έχουν μείνει από το καθαριστικό, αλλά και για την εξισορρόπηση του pH του δέρματος. Επίσης, η τονωτική λοσιόν προετοιμάζει το δέρμα για να απορροφήσει καλύτερα την ενυδάτωση που θα ακολουθήσει.
  3. Ενυδάτωση: Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για όλους τους τύπους δέρματος, ακόμη και για το λιπαρό δέρμα. Η ενυδάτωση βοηθά στη διατήρηση του φυσικού υδρολιπιδικού φίλμ του δέρματος, που είναι υπεύθυνο για την προστασία του από τους εξωγενείς παράγοντες και τη διαφυγή της υγρασίας. Η ενυδάτωση πρέπει να γίνεται με μια κρέμα ή gel που να είναι εξαιρετική για το δέρμα σου. Επίσης, πρέπει να επιλέγεις μια κρέμα ή gel που να περιέχει και αντηλιακό προστασίας, για να προστατεύεις το δέρμα σου από την UV ακτινοβολία, που είναι ο κύριος παράγοντας γήρανσης και βλάβης του δέρματος.
Share
Pin
Tweet
Related

instagram:

@Womensidegr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.